slowenien si Meta navigacija Izjava o zasebnosti podatkov

Izjava o zasebnosti podatkov

Opozorilo: sledeči tekst je samo preveden za boljše razumevanje. Pri zakonskih vprašanjih se je potrebno sklicevati na izvirni nemški tekst.

Izjava o zasebnosti podatkov

 

Veseli nas, da obiskujete naše spletne strani. Zahvaljujemo se za vaše zanimanje o našem podjetju in naših proizvodih. Ker nam je varstvo vaše zasebnosti pri uporabi naših spletnih strani pomembno, prosimo, upoštevajte naslednje informacije:

1. Področje uporabe

  Izjava o zasebnosti podatkov velja kot dopolnitev vseh poslovnih in uporabniških pogojev podjetja Max Weishaupt GmbH. Izjava o zasebnosti podatkov se nanaša samo na naše spletne strani. Če obiskujete tuje internetne strani z naših povezav, potem se, prosimo, tam seznanite z ravnanjem vaših podatkov.

  2. Varnost pri prenosih

   Opozarjamo vas, da lahko prenosi podatkov prek interneta (npr. komunikacija prek elektronske pošte) vsebujejo varnostne luknje. Dosledno varovanje podatkov pred dostopom tretjih oseb ni možno.

   3. Nezaželeno oglaševanje in nezaželena elektronska pošta

    Uporaba kontaktnih podatkov prek tretjih oseb za pošiljanje nezaželenih oglasov in informacijskega materiala ni dovoljena. Upravitelji strani si pridržujejo pravico do pravnih korakov v primeru nezaželenega pošiljanja reklamnega materiala, npr. prek nezaželene elektronske pošte.

    4. Anketiranje, obdelava in uporaba osebnih podatkov

     Uporaba internetne strani je načeloma možna brez vnosa osebnih podatkov. V primeru, da so potrebni osebni podatki (npr. ime, naslov, elektronska pošta, telefonska številka, bančni podatki), so ti vnosi prostovoljni, kot npr. pri naročilu, registraciji ali zahtevi po informacijah. Teh podatkov se načeloma ne posreduje tretjim osebam ali kam drugam. Ti se posredujejo naprej samo v primeru, da služijo za izpolnitev pogodbe, še posebej pri predaji naročniških podatkov do dobavitelja. Mi lahko podatke, ki se nanašajo na pogodbena razmerja, obdelujemo in shranimo, v kolikor je to potrebno za dokončanje pogodbe in toliko časa, kolikor nas vežejo pravni predpisi o shranjevanju podatkov.

     5. Pravice uporabnika

      Imate pravico do brezplačnih informacij o vaših shranjenih podatkih ter pravico do korekcije, blokiranja ali uničenja teh podatkov kot tudi do preklica vašega soglasja. Ustrezno razlago kot tudi vprašanja glede ankete, obdelave ali koristenja osebnih podatkov lahko zahtevate preko elektronske pošte na naslov , prek telefaksa ali pošte na spodaj navedene podatke.

      6. Piškotki

       Za udobno uporabo naše spletne strani se uporabljajo piškotki. Piškotek je krajša tekstovna datoteka, v kateri se shranjujejo npr. začetek in konec obiska, IP-naslov, datum/čas, z brskalnika prenesen User-Agent-String in med obiskom vneseni iskalni izrazi. Ti piškotki se načeloma zbrišejo po zaprtju brskalnika. Da vam lahko omogočamo boljši dostop do naše spletne strani, uporabljamo dolgoročne piškotke. Ti piškotki ostanejo na vašem računalniku in so prepoznani ob vašem naslednjem obisku naše internetne strani.

       Shranjevanje piškotkov lahko preprečite tako, da v nastavitvah vašega brskalnika izberete „Blokiraj piškotke“. Vendar to lahko pomeni skrčenje funkcij naše ponudbe.

        

       7. Oglaševanje, povezano z uporabo - Online Behavioural Advertising (OBA)

        Ob obisku naše spletne strani, se prek anonimne uporabniške številke beležijo vaši interesi. Ti podatki se uporabljajo za prikazovanje vsebin in oglasov, primernih vašim interesom, za tvorjenje anonimnih uporabniških skupin (Cluster) in za statistično ovrednotenje. S tem lahko našo ponudbo bolje prilagodimo interesom uporabnika. Za ta postopek se uporablja tudi izraz Behavioural Targeting. V nobenem primeru se tukaj v piškotke ne beležijo podatki, kot so ime, naslov, elektronski naslov. IP-naslov se ne beleži, ampak se samo prenese do ponudnika storitev zaradi tehničnih razlogov.

        Behavourial Targeting na naših spletnih straneh se izvaja prek nas in delno prek drugih podjetij, ki ponujajo oglase na spletnih straneh drugih ponudnikov. Ta druga podjetja sama ustvarijo uporabniške profile s pomočjo piškotkov in uporabljajo svoje Targeting sisteme. Te zbrane podatke nato uporabijo za oglase, prilagojene uporabniku.

        Behavourial Targeting je bil od zakonodajalca na podlagi psevdonimnih oz. anonimnih lastnosti podatkov razglašen za veljavnega, po paragrafu § 15 odst. 3 tele-medijskega, zakona in se lahko izvaja brez soglasja. Lahko pa ugovarjate uporabi Behavourial Targeting proti omenjenim podjetjem. Prosim, uporabite za to sledečo povezavo:

        AudienceScience: prosim upoštevajte opozorila pri točki "Opt-Out / Opt-In" v meniju.
        http://www.audiencescience.com/de/privacy

        8. Piwik spletna analiza

         Naša spletna stran uporablja Piwik-storitev za spletno analizo. Ta analiza se uporabljajo za statistično beleženje obiskov. Piwik uporablja piškotke, ki se na vašem računalniku shranijo in nam omogočajo analizo uporabe spletne strani. Zaradi tega razloga se uporabniške informacije (vključno z vašim skrajšanim IP-naslovom), generirane skozi piškotke, prenesejo na naš strežnik in shranijo z namenom analize uporabe. To nam služi za optimizacijo spletne strani. Vaš IP-naslov ostane pri tem postopku anonimen, kar pomeni, da tudi vi kot uporabnik ostanete anonimni. Informacije o vaši uporabi spletne strani, ki jih ustvari piškotek, se ne prenesejo na tretje osebe. Uporabo piškotkov lahko preprečite v nastavitvah vašega brskalnika. Lahko pa se v tem primeru zgodi, da ne boste mogli uporabljati vseh funkcij internetne strani.

         Če se ne strinjate s shranjevanjem in obdelovanjem podatkov vašega obiska, potem lahko uporabi teh podatkov vselej naknadno nasprotujete s klikom miške. V tem primeru se bo v vašem brskalniku odložil Opt-Out-Cookie (Opt-Out-piškotek), kar pomeni, da Piwik ne pobira nobenih podatkov. Pozor: če izbrišete vaše piškotke, potem to pomeni, da se je izbrisal tudi Opt-Out-Cookie in ga bo potrebno ponovno aktivirati.

          

         Oporek za Piwik:

          

         Max Weishaupt GmbH

         Max-Weishaupt-Straße 14
         88477 Schwendi
         Nemčija

         Telefon: +49 7353 83-0
         Telefax: +49 7353 83-358
         E-Mail: info@weishaupt.de
         Internet: www.weishaupt.de

         Poslovodja: Dipl.-Ing. Siegfried Weishaupt, Dipl.-Wi.-Ing. Thomas Weishaupt, Dr. Karl-Heinz Romer

         Iščete Weishaupt partnerje v Vaši bližini?

         Tukaj najdete lokacijo Vašega Weishaupta
         Iskanje

         Želite osebno svetovanje od Weishaupt strokovnjaka?