Please select a page template in page properties.

Oljni kondenzacijski kotel WTC-OB 18-B

V novem oljnem kondenzacijskem kotlu WTC-OB 18-B deluje vnaprej (tovarniško) nastavljen Weishauptov purflam® modri gorilnik. Ta ravna zelo varčno z oljem, zaradi dvostopenjskega delovanja. Glede na toplotno zahtevo se vklopi na stopnjo 1 (12 kW) ali pa na stopnjo 2 (18 kW).

Visokozmogljivi toplotni prenosnik iz aluminij/silicij zlitine je v celoti toplotno izoliran in skrbi za letno energijsko učinkovitost 92%. To ustreza razredu energijske učinkovitosti A. Veliki odprti prečni prerezi ter dostopnost od spredaj omogočajo enostavno vzdrževanje kotla brez demontaže vodnega žepa.

Weishauptov Thermo Condens oljni kondenzacijski kotel je odobren za kurilno olje EL z nizko vsebnostjo žvepla po DIN 51603-1 ter kurilno olje EL A Bio 10 po DIN 51603-6. Dodatki ki povzročajo tvorbo pepela niso dovoljeni. Zaradi nizke vsebnosti žvepla (maks. 50 mg/kg) je okolju prizaneseno in grelne površine ostanejo dolgo čiste.

Zaradi integrirane kombinacije izolacije proti hrupom za odvodne pline in sesalni zrak je delovanje zelo tiho. Znotraj kotlovske obloge se dodatno nahaja enota za odzračevanje oljnega filtra, ki je enostavna za vzdrževanje.

Odločilni dejavnik za varno in varčno obratovanje oljnega kondenzacijskega kotla WTC-OB je strokoven in natančen zagon. Tukaj pomaga regulator s serijsko integrirano asistenco za zagon, ki krmili kronološki potek. Začne z odzračevanjem hidravlike in oljnega voda ter se konča z optimizacijo stopnje 1 in 2 gorilnika.

Modularno sestavljen regulacijski sistem WCM nudi s svojo strategijo platforme enake prednosti tako za uporabnika kot tudi za izdelovalca ogrevanja. Za različne namene obstajajo posebno nastavljeni moduli, ki komunicirajo med seboj prek eBUS-a ter zagotavljajo zahtevano in udobno oskrbo s toploto.

Up