Please select a page template in page properties.

Plinski kondenzacijski kotel Weishaupt Thermo Condens WTC-GW B: izvedbi Combi (C) in Kompakt (K) z integriranim ogrevanjem sanitarne vode

Kondenzacijski kotli z integriranim ogrevanjem sanitarne vode so idealna izbira tam, kjer je za ogrevalni sistem na voljo malo prostora.

Stensko nameščen kombinirani plinski kondenzacijski kotel (C)
Kombinirani kotel je pogosto idealna rešitev za ogrevanje večstanovanjskih stavb, saj ne zasede veliko prostora. Pitna voda se ogreva s pomočjo pretoka s ploščnim toplotnim prenosnikom iz nerjavnega jekla. Ta omogoča kapaciteto pipe 14 litrov pretoka tople vode na minuto.

Talni plinski kompaktni kondenzacijski kotli (K)
Kompaktni kotli v enem ohišju združujejo lastnosti kondenzacijskega kotla in hranilnika za toplo vodo. Hranilnik je pred korozijo zaščiten z visokokakovostnim emajlom. Zaščito pred korozijo dopolnjuje magnezijeva ali inertna anoda. Poliuretanska izolacija, v katero je hranilnik popolnoma zavit s peno, zagotavlja visoko stopnjo toplotne zaščite.

Kompaktni kotel je na voljo z močjo 15 ali 25 kW in s tremi različnimi rezervoarji.

Pri hranilnikih WAS Power 80 in WAS Power 115 ogrevanje sanitarne vode poteka s pomočjo ploščnega toplotnega prenosnika iz nerjavnega jekla, ki se napaja prek črpalke za polnjenje hranilnika. Ta po eni strani nudi visoko prenosno zmogljivost, po drugi strani pa nizka temperatura povratnega toka pri pripravi tople vode pomeni, da kondenzacijski kotel kondenzira tudi pri pripravi tople vode. Kompaktni kotel z 80-litrskim hranilnikom je visok samo 157 cm, zato jo je mogoče postaviti tudi v nizke kletne ali podstrešne prostore.

Pri hranilniku WAS 100 prenos toplote poteka prek v hranilnik vgrajene spiralne cevi. Ta preizkušeni princip ogrevanja se lahko uporablja tudi pri trši vodi.

Up