Please select a page template in page properties.

Toplotne črpalke Split WWP LS (do 16 kW)

Weishauptove nove toplotne črpalke Split WWP LS so dobavljive v štirih različicah moči od 8 do 16 kW. Naprave odlikuje visoka učinkovitost s COP-jem do 3,8 (pri A2/W35 po EN 14511). Poleg tega so zelo tihe in enostavne za upravljati zaradi intuitivne regulacije.

Elektronski BiFlow ekspanzijski ventil

Elektronski BiFlow ekspanzijski ventil s 490 stopnjami ter elektronskim hitrim zagonom (≈2 min.) skrbi dodatno za višjo učinkovitost. Obstaja samo ventil za ogrevanje, hlajenje ali odtaljevanje.

BlueFin-uparjalnik 

Zunanja enota vsebuje uparjalnik s posebnim premazom imenovan BlueFin. To pripomore k boljši zaščiti proti koroziji ter manjšo dovzetnost za umazanijo. Zaradi perla efekta (vodoodporno) je odtaljevanje učinkovitejše. Funkcija odtaljevanja se samostojno izpopolnjuje.

Dvojni spiralni kompresor

Dvojni spiralni kompresor s hitrim inverterjem skrbi za zelo miren tek, hitro doseganje želenih vrednosti ter dolgoživost. Kompresor ima visokokakovostno toplotno in zvočno izolacijo ter je protivibracijsko nameščen.

Visoko učinkovit ventilator

Energijsko varčni motor (brez krtačk) ventilatorja zagotavlja visoko učinkovitost in dolgoživost. Oblika krilc je aerodinamično optimirana za velike količine zraka.

Tihi način obratovanja – Silent Mode 

Prek posebnega tihega načina obratovanja (Silent Mode) se upočasni število vrtljajev po prosti izbiri časovnega obdobja (npr. ponoči). Tako je toplotna črpalka Split še bolj tiha. Osnovna oskrba s toploto zaradi tega ni okrnjena.

Posoda za kondenzat brez električnega gretja

Odvod kondenzata (z optimalno nameščenim odprtinam za odtok) skrbi za obratovalno varnost do -20 °C. Električno gretje ter s tem povezana električna poraba ni potrebno.

Hidravlična enota – sistemske komponente za ogrevalno vodo

V hidravlični enoti (notranja enota) so serijsko nameščeni: kondenzator z difuzijsko tesno toplotno izolacijo, ekspanzijsko posodo, varnostni set z odzračevalnim sistemom, ločevalnik nesnage, visoko učinkovita obtočna črpalka (energijski razred A) za ogrevanje in sanitarno vodo s tesnim 3-potnim ventilom.

Hidravlična enota – električne sistemske komponente

V hidravlični enoti so na električnih komponentah vgrajeni: dodatni generator toplote za ogrevanje in toplo sanitarno vodo, senzor volumskega pretoka, senzorja za predtok in povratek, LED-indikator ter sistemska naprava za upravljanje z visokokakovostnim barvnim prikazovalnikom.

Intuitivno regulacijsko udobje

Nova upravljalna enota z barvnim prikazovalnikom ima zanesljiv Weishauptov princip upravljanja „pritisni - zavrti“. Zagon ima asistenco, ki znatno poenostavi in skrajša postopek. Poizvedba o nastavljenih vrednosti je izvršena prek besedilnih sporočil.

Serijsko hlajenje

Tako tiho, kot tudi dinamično hlajenje je že omogočeno s kakovostno serijsko opremo.

Up