Please select a page template in page properties.

Weishaupt skupina

Weishaupt skupina zaposluje več kot 4300 uslužbencev ter je eno izmed vodilnih podjetij za gorilnike, kondenzacijske sisteme, toplotne črpalke, solarno tehniko in avtomatizacijo zgradb.

Glavna centrala je Max Weishaupt GmbH v Schwendiju z lastnim raziskovalnim in razvojnim centrom.
Podjetje je bilo ustanovljeno leta 1932 ter je od leta 2009 dalje vzpostavljeno kot holding družba: pod eno streho so združene tri družbe, ki delujejo na področjih energijske tehnike, pridobitve energije ter upravljanje z energijo.

Energijska tehnika: Weishaupt nudi obsežni spekter proizvodov z gorilniki ter kompletnimi ogrevalnimi sistemi od kondenzacijske tehnike za plin in olje do solarnih sistemov in toplotnih črpalk za koriščenje obnovljive energije.

Pridobivanje energije: BauGrund Süd je od leta 2009 dalje del Weishaupt skupine. Ukvarja se z vrtinami za zemeljske sonde in podtalnice za instalacijo toplotnih črpalk. BauGrund Süd spada med vodilna podjetja v Evropi za koriščenje zemeljske geotermalne energije, saj imajo izkušnje z več kot 3 milijona metrov vrtin ter okoli 40 visoko strokovnih ekip za vrtanje. Zraven še spada področje preiskave terena.

Upravljanje z energijo: Neuberger avtomatizacija zgradb je del Weishaupt skupine od leta 1995 dalje in ponuja pametno tehniko krmiljenja zgradb. Ta omogoča učinkovite in varčne rešitve v povezavi vseh tehničnih sistemov kot so ogrevanje, klima, prezračevanje, osvetljava, sončna zaščita ali varnostni sistemi vseh vrst.

Up