Please select a page template in page properties.

Toplotna črpalka Split WWP LS Kompakt

Weishauptove nove toplotne črpalke Split WWP LS K so dobavljive v dveh različicah moči od 8 do 10 kW. Novo razvita notranja naprava z integriranim 165 L komfortnim hranilnikom in vse potrebne hidravlične komponente zasedajo malo površine, ter omogočajo enostavno dostavo in montažo.

Posebna prednost je ločitev hidravlične enote in hranilnika, tako da je možno te enostavno dostaviti tudi pri težko dostopnih prostorih.
Naprave se odlikujejo zaradi visokega COP števila. Poleg tega so tihe in enostavne za krmiliti zaradi intuitivne posluževalne enote. Tako tiho, kot tudi dinamično hlajenje je že omogočeno s kakovostno serijsko opremo. S pomočjo Weishauptove nove aplikacije je možno koristiti pametne telefone ali tablične računalnike po želji kot standardni upravljalni element za ogrevalno napravo.

Elektronski BiFlow ekspanzijski ventil
Elektronski BiFlow ekspanzijski ventil s 490 stopnjami ter elektronskim hitrim zagonom (≈2 min.) skrbi dodatno za višjo učinkovitost. Obstaja samo ventil za ogrevanje, hlajenje ali odtaljevanje.

BlueFin-uparjalnik
Zunanja enota vsebuje uparjalnik s posebnim premazom imenovan BlueFin. To pripomore k boljši zaščiti proti koroziji ter manjšo dovzetnost za umazanijo. Zaradi perla efekta (vodoodporno) je odtaljevanje učinkovitejše. Funkcija odtaljevanja se samostojno izpopolnjuje.

Dvojni spiralni kompresor
Dvojni spiralni kompresor s hitrim inverterjem skrbi za zelo miren tek, hitro doseganje želenih vrednosti ter dolgoživost. Kompresor ima visokokakovostno toplotno in zvočno izolacijo ter je protivibracijsko nameščen.

Visoko učinkovit ventilator
Energijsko varčni motor (brez krtačk) ventilatorja zagotavlja visoko učinkovitost in dolgoživost. Oblika krilc je aerodinamično optimirana za velike količine zraka.

Nočni način obratovanja
Prek posebnega tihega nočnega načina obratovanja se upočasni število vrtljajev po prosti izbiri časovnega obdobja (npr. ponoči). Tako je toplotna črpalka Split še bolj tiha. Osnovna oskrba s toploto zaradi tega ni okrnjena.

Posoda za kondenzat brez električnega gretja
Odvod kondenzata (z optimalno nameščenim odprtinam za odtok) skrbi za obratovalno varnost do -20 °C. Električno gretje ter s tem povezana električna poraba ni potrebno.

Hidravlična enota – sistemske komponente za ogrevalno vodo
V hidravlični enoti (notranja enota) so serijsko nameščeni: kondenzator z difuzijsko tesno toplotno izolacijo, ekspanzijsko posodo, varnostni set z odzračevalnim sistemom, ločevalnik nesnage, visoko učinkovita obtočna črpalka (energijski razred A) za ogrevanje in sanitarno vodo s tesnim 3-potnim ventilom.

Hidravlična enota – električne sistemske komponente
V hidravlični enoti so na električnih komponentah vgrajeni: dodatni generator toplote za ogrevanje in toplo sanitarno vodo, senzor volumskega pretoka, senzorja za predtok in povratek, LED-indikator ter sistemska naprava za upravljanje z visokokakovostnim barvnim prikazovalnikom.

Intuitivno regulacijsko udobje
Nova upravljalna enota z barvnim prikazovalnikom ima zanesljiv Weishauptov princip upravljanja „pritisni - zavrti“. Zagon ima asistenco, ki znatno poenostavi in skrajša postopek. Poizvedba o nastavljenih vrednosti je izvršena prek besedilnih sporočil.

Udobno upravljanje prek aplikacije ali spletnega brskalnika
Zahvaljujoč novi Weishauptovi aplikaciji in Weishauptovim portalom za energijsko upravljanja je možno upravljati novo kompaktno toplotno črpalko Split enostavno in varno prek interneta z računalnikom, s pametnim telefonom ali tabličnim računalnikom. Alternativno je možno upravljanje prek opcijskega sobnega posluževalca.

Serijsko hlajenje
Tako tiho, kot tudi dinamično hlajenje je že omogočeno s kakovostno serijsko opremo.

Fleksibilne možnosti priključitve
Ogrevanje, sanitarna voda in cirkulacija lahko po izbiri priključimo na levi, desni ali na zgornji strani.

Hranilna tehnika WAS 165 Eco
Hranilnik sanitarne vode WAS Eco z volumnom 165 litrov razpolaga z učinkovitim spiralnim cevnim toplotnim izmenjevalcem z 1,7 m2. Nova kompozitna toplotna izolacija z vakuumskim izolacijskim panelom (VIP) skrbi za nizke izgube v pripravljenosti.

Up