slowenien si Meta navigacija Izjava o zasebnosti podatkov

Izjava o zasebnosti podatkov

Izjava o zasebnosti podatkov Weishaupt d.o.o.

Veseli nas, da obiskujete naše spletne strani. Zahvaljujemo se za vaše zanimanje o našem podjetju in naših proizvodih. Ker nam je varstvo vaše zasebnosti pri uporabi naših spletnih strani pomembno, prosimo, upoštevajte naslednje informacije.

1 Katere podatke obdelujemo, koliko časa in za kakšen namen

1.1 Informacijsko koriščenje spletne strani

Obseg obdelave.
Pri zgolj informacijskem koriščenju naše spletne strani, torej če nam drugje ne posredujete informacije, ampak le prikazujete in berete vsebine, zajemamo samo podatke vezane na osebo, katere nam vaš brskalnik posreduje na naš strežnik. Če dostopate do naše spletne strani, so to sledeči podatki: IP naslov, datum in čas obiska, razlika časovnih pasov do Greenwich Mean Time (GMT), vsebina zahteve (konkretna stran), status dostopa/http status koda, vsakokrat prenesena količina podatkov, spletna stran, od katere je bila posredovana zahteva, brskalnik, operacijski sistem ter površina, jezik in verzija programske opreme brskalnika.

Namen in pravna osnova.
Obdelava služi namenu, da je omogočen tehnični dostop do spletne strani ter da je jamčena stabilnost in varnost. Pravna osnova obdelave je varstvo naših legitimnih interesov. V navedenih namenih leži naš legitimen interes za obdelavo podatkov.

Čas shranjevanja.
Podatki se zbrišejo, takoj ko niso več potrebni za doseganje namena vašega dostopa. V primeru zajemanja podatkov za zagotavljanje spletne strani je to izvedeno, ko je konkretna seja zaključena. IP naslove shranjujemo 7 dni, da lahko sledimo morebitnim zlorabam.

1.2 Prenos materialov (priročniki, informacijske brošure itd.)

Če si prenesete priročnike, informacijske brošure ali druge vsebine iz naše spletne strani, potem velja poglavje 1.1.

1.3 Vzpostavitev kontakta / naročanje informacijskega materiala

Obseg obdelave.
Na naši spletni strani vam ponujamo formularje, prek katerih lahko elektronsko vzpostavite kontakt z nami, naročate informacijski material ali zahtevate brezplačno tehnično svetovanje. V tem primeru se vneseni podatki posredujejo do nas ter se obdelajo. Tukaj gre za sledeče podatke: podjetje, nagovor, ime, priimek, ulica, hišna številka, poštna številka, kraj, elektronski naslov, številka omrežne skupine, telefonska številka, informacija za kakšno ogrevalno tehniko se zanimate ter polje, kjer lahko dodate vaše komentarje. Pri zahtevi za svetovanje se namesto zanimanja za ogrevalno tehniko vnese serijska številka vašega Weishauptovega ogrevalnega sistema ter zadeva. Tukaj so sledeča polja obvezno za izpolniti: priimek/ime, ulica/poštna številka/kraj, elektronski naslov. Ko je sporočilo poslano preko kontaktnega formularja, potem so nadaljnji podatki obdelani ustrezno poglavju 1.1. Seveda lahko vzpostavite kontakt z nami tudi prek navedenega elektronskega naslova. V tem primeru so obdelani podatki, ki ste nam jih posredovali z vašim elektronskim sporočilom. Dostop do vaši podatkov imajo samo pristojne osebe znotraj organizacije Weishaupt ter zastopstva (pogodbeni distributerji).

Namen in pravna osnova.
Podatki so uporabljeni zgolj za obdelavo vašega povpraševanja znotraj organizacije Weishaupt ter zastopstva (pogodbeni distributerji). Pravna osnova za obdelavo vaših podatkov je vaše soglasje. Podatki ki so predani do nas, se obdelujejo na osnovi našega legitimnega interesa. V navedenih namenih leži naš legitimen interes za obdelavo podatkov.

Čas shranjevanja.
Podatki, navedeni v tem podpoglavju, se zbrišejo, takoj ko niso več potrebni za doseganje namena vašega dostopa. To se zgodi, ko je konkreten postopek zaključen. Postopek je zaključen, ko se vaša prošnja zaključi npr. z odgovorom na vaša vprašanja.

1.4 Cookies

Obseg obdelave.
Naša spletna stran uporablja piškotke. Piškotki so tekstovne datoteke, katere odloži spletni brskalnik na vašem osebnem računalniku. Ta piškotek vsebuje niz, ki omogoča enoznačno identifikacijo vašega brskalnika pri ponovnem obisku spletne strani. Dodatno uporabljamo piškotke, da je naša spletna stran prijaznejša za uporabnika. Nekateri elementi naše spletne strani zahtevajo, da se uporabljeni brskalnik identificira tudi po menjavi strani. V piškotkih se shranjujejo in obdelujejo sledeči podatki: jezikovne nastavitve, prijavne informacije. Poleg tega uporabljamo na naši spletni strani piškotke, ki omogočajo analizo vašega obiska na spletni strani. Na ta način so lahko preneseni sledeči podatki: vneseni iskalni nizi, pogostost obiska strani, trajanje uporabe spletnih funkcij. Pri obisku naše spletni strani je uporabnik seznanjen z uporabo piškotkov za namene analize ter mora dati svoje soglasje za obdelavo zgoraj navedenih osebnih podatkov. V tem kontekstu sledi tudi napotek na to izjavo o varstvo podatkov.

Namen in pravna osnova.
Piškotke uporabljamo po eni strani za poenostavitev uporabe naše spletni strani. Uporabo drugih piškotkov je namenjena analizi, predvsem za izboljšavo kakovosti naše spletne strani in določiti zanimive teme. Uporaba piškotkov sledi po eni strani na osnovi vašega soglasja, po drugi strani (pri tehnično potrebnih piškotkih) na osnovi našega legitimnega interesa. V tem opisanem name leži naš legitimen interes.

Čas shranjevanja.
Piškotki se shranjujejo na vašem računalniku. Čas/trajanje shranjevanja lahko preverite v vašem spletnem brskalniku v nastavitvah za piškotke. S spremembo nastavitev v vašem brskalniku se lahko prenos piškotkov prekine ali omeji. Že shranjene piškotke lahko kadarkoli zbrišete. To je lahko izvedeno tudi avtomatizirano, npr. ko zaprete vaš brskalnik. Če so bili piškotki za našo spletno stran izključeni, potem se lahko zgodi, da ne boste mogli uporabljati vseh funkcij spletne strani.
 
2 Pravice obiskovalca

Vaše pravice so obsežno jamčene tudi iz naše strani. V nadaljnjem bomo objasnili, katere so te pravice:

2.1 Ugovor oglaševanju

Uporabo vaših podatkov za namene oglaševanja lahko kadarkoli prekličete.

2.2 Preklic privolitve

Privolitev za obdelavo osebnih podatkov lahko tudi kadarkoli prekličete.

2.3 Nadaljnje pravice

Kadar obdelujemo osebne podatke imate v okvirju pravnih predpostavk vezane na osebne podatke pravico do

• informacij, pooblastil ali brisanja, ter
• omejitve obdelave, ugovora obdelavi in prenosu podatkov.

Poleg tega imate pravico, da se pritožite pri pristojnem uradu za varstvo podatkov glede uporabe vaših osebnih podatkov.

3 Varnost

Nudimo vam možnost kodiranega prenosa podatkov, kadar nam pošiljate osebne podatke. Kodiranje je zaščita zaupnih podatkov pri izmenjavi podatkov med vami in našim spletnim strežnikom, kar prepreči zlorabo podatkov npr. s prisluškovanjem. Kot tehniko kodiranja uporabljamo TLS (Transport Layer Security). Tukaj gre za priznano in zelo razširjeno tehniko.

4 Kontakt

Odgovorni v smislu varstva podatkov osnovne uredbe:

Weishaupt d.o.o.

Teharje 1
3000 Celje
Slovenija

Telefon: (03) 425 72 53
Telefaks: (03) 425 72 80
E-Mail: info@weishaupt.si
Internet: www.weishaupt.si

Če imate posebna vprašanja na temo varstvo podatkov se prosim obrnite na našo odgovorno osebo za varstvo podatkov:

E-Mail: datenschutzbeauftragter@weishaupt.de

Vaša vprašanja bomo nemudoma obdelali ter vam javili, katere ukrepe bomo izvedli.

Iščete Weishaupt partnerje v Vaši bližini?

Tukaj najdete lokacijo Vašega Weishaupta
Iskanje

Želite osebno svetovanje od Weishaupt strokovnjaka?