Please select a page template in page properties.

Izdelek leta 2020 po izboru uporabnikov portala haustec: Družba Weishaupt je dobitnica zlate in srebrne nagrade

haustec.de, portal založbe Gentner za strokovnjake s področja gradbene tehnike, je leta 2020 že tretjič priredil izbor izdelka leta po mnenju uporabnikov.

V skoraj devetih kategorijah je sodelovalo 95 proizvajalcev z več kot 100 izdelki. Približno pet tednov je 3200 strokovnjakov glasovalo na haustec.de in izbralo svoje najljubše izdelke.

Izdelek leta 2020 v kategoriji »Ogrevanje« je postal plinski kondenzacijski kotel Weishaupt Thermo Condens WTC-GW 80/100-A. S temi napravami je družba Weishaupt razširila razpon moči svojih stensko montiranih kondenzacijskih sistemov s 60 kW na 100 kW – v linijskem nizu celo na 800 kW. Posebne lastnosti so poleg ročno izdelane konstrukcije samoumerjevalni sistem SCOT (Safety Combustion Technology) družbe Weishaupt in območje modulacije do 14,4 kW (pri 50/30 °C).

V kategoriji »toplotne črpalke« je Biblock toplotna črpalka zrak/voda WWP LB družbe Weishaupt osvojila drugo mesto. Na voljo je v zmogljivostnih območjih 3–10 kW pri modelu WWP LB 12 in 5,6–16,6 kW pri modelu WWP LB 20. Aluminijaste lamele, ki so pretočno optimizirane, in ventilator z lopaticami v obliki sovjih kril poskrbita za še posebej miren tek. Že pri najmanjšem odstopanju je dosežena raven zvočnega tlaka 35 dB(A). To ustreza najstrožjim zahtevam tehničnih navodil za zaščito pred hrupom (mejne vrednosti v povsem stanovanjskih in zdraviliških območjih). Zaradi vbrizgavanja pare in dodatnega toplotnega prenosnika z elektronskim ekspanzijskim ventilom toplotna črpalka Biblock deluje pri zunanjih temperaturah do –22 °C in dovaja temperature predtoka do 65 °C. S pomočjo teh funkcij so črpalke Biblock najtišje in najučinkovitejše toplotne črpalke zrak/voda na trgu – pravi vrhunski izdelek za tiste, ki se odločajo za gradnjo ali prenovo stavb.

Up