Please select a page template in page properties.

Etiketa učinkovitosti za ogrevalne sisteme. Pomoč pri odločanju na en pogled.

Preverite energijsko učinkovitost. In primerjajte.

Effizienzlabel Heizsysteme

Ena etiketa. Veliko prednosti.

Namen

Označevanje ogrevalnih sistemov temelji na direktivah Evropske unije – za boljšo podlago in kot smernice pri primerjavi med proizvajalci ter izdelki. Metode za izračun, ki jih je določila Komisija EU, zagotavljajo poenoten, standardiziran postopek. To je potrošniku v pomoč pri nakupu ogrevalnega sistema.


Prednosti

Pomembni sta usmeritev in razvrstitev. V ta namen so etikete, ki navajajo energijsko učinkovitost, zasnovane na osnovi določenih standardov. Vendar pa na energijsko učinkovitost in uporabo ogrevalnega sistema vplivajo različni dejavniki: Kako topla naj bo hiša? Kolikšna je poraba tople vode? Ali je vgrajeno talno gretje? Odločitve o nakupu zato naj ne bi sprejemali samo na podlagi oznake energijske učinkovitosti.


 

Etiketa izdelka

Vsak ogrevalni sistem je opremljen s tako imenovano etiketo izdelka. Ta vam pove, kolikšna je energijska učinkovitost pri ogrevanju in morda pripravi tople sanitarne vode. Glede na ogrevalni sistem so navedene tudi druge vrednosti, na primer raven zvočne moči.


Kombinirana etiketa

Še zanesljivejša od etikete izdelka: kombinirana etiketa. Prikazuje energijsko učinkovitost celotnega ogrevalnega sistema, npr. ogrevalnega sistema z regulatorjem in hranilnikom sanitarne vode. Upoštevane so tudi razširitve, kot so solarni kolektorji.


 

ERP-etiketa

ERP-etiketa Preprosto razloženo.

Različne etikete izdelkov za različne vrste izdelkov: pri ogrevalnih sistemih z integriranim ogrevanjem sanitarne vode se na primer oceni tudi slednje, pri toplotnih črpalkah Split pa se meri tudi zvok.

Iskalnik Weishaupt partnerjev. Hitro in enostavno iskanje.

Iskalnik Weishaupt partnerjev. Hitro in enostavno iskanje.

Podružnice za Weishaupt proizvode. Hitro in enostavno iskanje.

Prosim izberite kraj.

Uporabi mojo lokacijo
Back
Rezultati iskanja Rezultat iskanja Brez rezultatov
Nalaganje rezultatov

Poiščite za Vas primerno podružnico:

Up