Please select a page template in page properties.

Sodobno ogrevati v novogradnji. Že od začetka.

Načrtujte Vaše ogrevanje. Varčno in okolju prijazno.

Danes se pri novogradnjah gleda dolgoročno, pri čemer so najpomembnejše učinkovitost, vzdržljivost in obnovljivi viri energije. Pametna tehnologija modularno povezuje posamezne komponente v individualizirane in celostne sisteme, ki so popolnoma prilagojeni vašim potrebam.

Novogradnja ogrevalnega sistema. Na to morate biti pozorni.

Uredba o varčevanju z energijo (EnEV)

Ali gradite hišo? Nemška uredba EnEV predpisuje energijsko učinkovito novogradnjo, pri kateri določene najvišje vrednosti ne smejo biti presežene, in sicer glede porabe primarne energije za sistemsko tehnologijo in glede toplotnih izgub na zunanjih stenah. Več informacij o uredbi EnEV

 

Nemški zakon o ogrevanju z uporabo obnovljivih virov energije (EEWärmeG 2011)

Poleg uredbe EnEV je v Nemčiji v veljavi še zvezni zakon o ogrevanju, ki naslavlja novogradnje z uporabno površino, večjo od 50 km2. Pri teh objektih morajo določeni delež potreb po toplotni energiji za pripravo tople vode, ogrevanje in hlajenje pokriti obnovljivi Viri energije . Več informacij o zakonu EEWärmeG

Oznaka za energetsko učinkovitost ogrevalnih sistemov

Vsi ogrevalni sistemi imajo že nekaj let oznako učinkovitosti, ki temelji na evropskih standardih. Ta vam lahko pomaga pri izbiri ustreznega ogrevalnega sistema. Posvetujte se z izvajalcem ogrevanja za izdelke Weishaupta, ki vam bo podal obsežne in utemeljene nasvete glede vašega ogrevalnega sistema.

 

Varčno in odgovorno ravnanje s fosilnimi gorivi

Da bi preprečili globalno segrevanje, je treba fosilne vire energije uporabljati učinkovito in varčno. Weishauptovi ogrevalni sistemi na plin in olje delujejo z najsodobnejšo kondenzacijsko tehnologijo, s čimer zmanjšajo porabo energije, prihranijo stroške ogrevanja in prispevajo svoj delček k varstvu okolja. Več o ogrevalnih sistemih na plin in olje podjetja Weishaupt

Prispevek k varstvu okolja: trajnostno ogrevanje.

Weishauptovi sistemi vam nudijo vsestranske možnosti trajnostnega ogrevanja. Če v celoti stavite na obnovljivo energijo, je toplotna črpalka najboljša rešitev za vas. Ta pretvarja toplotno energijo iz okolja v toploto. Druga možnost ogrevanja z obnovljivo energijo je dopolnitev toplotnih črpalk in ogrevalnih sistemov na plin in olje s solarno toplotno energijo.

Vaša vprašanja.Naši odgovori za novogradnike.

Kateri ogrevalni sistem je pravi zame?

Odločitev glede pravega načina ogrevanja zagotovo ni preprosta. Pri tem ne gre samo za individualne potrebe ali osebne želje, npr. za odločanje med fosilnimi in obnovljivimi Viri energije . Sistem mora tudi ustrezati pogojem hiše in njenim toplotnim potrebam. Poleg tega mora biti ogrevalni sistem varčen in ne sme biti premajhen ali prevelik. Vaš lokalni strokovni izvajalec ogrevanja vam bo pomagal pri vseh teh vprašanjih.

Ali obstajajo subvencije za novogradnjo moje ogrevalne naprave?

Sheme subvencioniranja in kreditiranja, ki jih razpisuje Eko sklad spodbujajo prehod na ogrevalno tehniko, usmerjeno v prihodnost. Za pomoč pri načrtovanju svoje prenove ogrevanja se obrnite na izvajalca ogrevanja v svoji bližini. S svojim znanjem, praktičnimi nasveti pri načrtovanju in prilagojenimi rešitvami vam bo pomagal izpolniti vse zakonske zahteve in optimalno izkoristiti obstoječe možnosti financiranja. Dovolite, da vam svetujemo.

Iskalnik Weishaupt partnerjev. Hitro in enostavno iskanje.

Iskalnik Weishaupt partnerjev. Hitro in enostavno iskanje.

Podružnice za Weishaupt proizvode. Hitro in enostavno iskanje.

Prosim izberite kraj.

Uporabi mojo lokacijo
Back
Rezultati iskanja Rezultat iskanja Brez rezultatov
Nalaganje rezultatov

Poiščite za Vas primerno podružnico:

Up