Please select a page template in page properties.

Vsestranski viri energije, ena zahteva: Zanesljiva kakovost.

Weishaupt proizvodi. Združujejo obliko in funkcionalnost.

Weishaupt razvija energijsko tehniko. S skoraj 70-letnimi izkušnjami in znanjem izdelujemo plinske in oljne ogrevalne sisteme s kondenzacijsko tehniko, toplotne črpalke in gorilnike za stanovanja in enodružinske hiše ter za industrijske objekte. Naši ogrevalni sistemi se lahko dopolnijo tudi z regenerativno sončno toplotno energijo. Osnova za Weishauptove vrhunske proizvode: natančni razvoj, visokokakovostna obdelava, visoka funkcionalna varnost ter maksimalna učinkovitost. Nekaj je tukaj zelo pomembno: oblika sledi funkciji.

Ogrevalni sistemi za plin in olje

Učinkovitost zahvaljujoč kondenzacijski tehniki. Možnost razširitve npr. s solarnimi kolektorji. Od kotlov za stensko montažo do velikih kotlov ter kompaktnih rešitev vključno s hranilnikom.

Več
Toplotne črpalke

Ogrevanje z energijo okolice s toplotnim virom zrak, zemlja ali voda.

Več
Solarni sistemi

Idealna dopolnitev za Vaš ogrevalni sistem. Tako za segrevanje sanitarne vode kot tudi za podporo ogrevanja hiše.

Več
Sistemi za sanitarno vodo in hranilniki energije

Weishauptovi hranilniki energije in grelci sanitarne vode so optimalno primerni v kombinaciji z Weishauptovimi ogrevalnimi sistemi. Tako za segrevanje sanitarne vode prek solarnega sistema, kot tudi za združitev različnih virov toplote.

Več
Gorilniki

Weishauptovi plinski, oljni in kombinirani gorilniki so zastopani v večmilijonskem številu. Razpon moči sega od 40 kW pri kompaktnih gorilnikih vse do 32.000 kW pri industrijskih gorilnikih.

Več

Sodobno ogrevanje. S plinom in oljem.

Kljub nasprotnim prognozam bodo plin in olje tudi v prihodnjih desetletjih spadala med pomembna Goriva  na tržišču ogrevalne tehnike. Torej je rešitev za prihodnost: visoko učinkovita plinska ali oljna kondenzacijska tehnika.

Dolgotrajna toplota. Z obnovljivimi viri energije.

Toplotne črpalke pretvarjajo v okolju shranjeno termično energijo dalje v toploto, namesto koriščenja plina in olja. Kot viri toplote služijo zrak, zemlja in voda. Perfektna regenerativna dopolnitev za toplotne črpalke in kondenzacijske naprave: solarni kolektorji.

Skoraj 70 let izkušenj. V vsakem gorilniku.

Weishauptovi plinski, oljni in kombinirani gorilniki so že od leta 1952 zastopani v večmilijonskem številu. Po vsem svetu. So zanesljivi in učinkoviti - svetovni uspeh je rezultat brezkompromisne orientiranosti na kakovost.

Toplota na zalogo. S hranilniki energije.

Weishauptovi hranilniki energije zbirajo, razslojujejo in distribuirajo proizvedeno toploto iz različnih virov energije (npr. kondenzacijskih sistemov, toplotnih črpalk ali solarnih kolektorjev) v skladu z ekonomskimi načeli. Na primer za gretje sanitarne vode prek sončne toplotne energije.

Vaša vprašanja.Naši odgovori.

"Pravilno ogrevati" - kaj to pomeni danes?

Da zagotovite pravilno ogrevanje, morate upoštevati štiri točke:

  1. Pomembno je, da izberete ustrezno moderno in učinkovito ogrevalno tehniko, da stroški ogrevanja ne bodo ustvarili luknje v proračunu vašega gospodinjstva.
  2. Obremenitev okolja zaradi generatorjev toplote, ki jih uporabljate v svojem domu, mora biti čim manjša.
  3. Pri modernizaciji ali nakupu nove opreme morate za zagotovitev trajno delujočega ogrevalnega sistema paziti na zanesljivo kakovost.
  4. Ogrevalni sistem mora biti natančno prilagojen osebnemu bivalnemu okolju – ponudba izdelkov in različne kombinacije možnosti omogočajo individualne rešitve.

Nasvet zanesljivega strokovnjaka v kombinaciji s pravimi izdelki je osnova, kako zagotoviti pravi način ogrevanja.

Dobro ogrevanje naj deluje "varčno". Ali obstajajo tako velike razlike med takrat in zdaj?

In kako! Pri varčevanju z energijo gre danes po eni strani za varovanje lastne denarnice s po možnosti kar najmanjšo porabo energije in po drugi strani za varčevanje z omejenimi viri.

Ne glede na to, kateri vir energije se uporablja (solarna energija, toplotna energija iz zemlje, vode in zraka ali plin, olje in elektrika), – se trenutna zahteva glasi »povečanje učinkovitosti«.

Pogosto velike količine neporabljene energije zaradi zastarele tehnologije preprosto izpuhtijo skozi dimnik. Porabo energije lahko močno zmanjšamo s sodobnimi ogrevalnimi sistemi, kot sta oljna ali plinska kondenzacijska tehnologija in toplotne črpalke. Manj energije pomeni tudi manj emisij.

Up