Please select a page template in page properties.

Varstvo podatkov

Obvestilo o varstvu podatkov za pogodbene partnerje ter obvestilo o varstvu podatkov za zaposlene in kandidate si lahko prenesete v obliki PDF:

Kar zadeva spletno stran, velja naslednji odstavek.

Izjava o zasebnosti podatkov Weishaupt d.o.o.

Veseli nas, da obiskujete naše spletne strani. Zahvaljujemo se za vaše zanimanje o našem podjetju in naših proizvodih. Ker nam je varstvo vaše zasebnosti pri uporabi naših spletnih strani pomembno, prosimo, upoštevajte naslednje informacije.

1 Katere podatke obdelujemo, koliko časa in za kakšen namen

1.1 Informacijsko koriščenje spletne strani

Obseg obdelave.
Pri zgolj informacijskem koriščenju naše spletne strani, torej če nam drugje ne posredujete informacije, ampak le prikazujete in berete vsebine, zajemamo samo podatke vezane na osebo, katere nam vaš brskalnik posreduje na naš strežnik. Če dostopate do naše spletne strani, so to sledeči podatki: IP naslov, datum in čas obiska, razlika časovnih pasov do Greenwich Mean Time (GMT), vsebina zahteve (konkretna stran), status dostopa/http status koda, vsakokrat prenesena količina podatkov, spletna stran, od katere je bila posredovana zahteva, brskalnik, operacijski sistem ter površina, jezik in verzija programske opreme brskalnika. 

Namen in pravna osnova.
Obdelava služi namenu, da je omogočen tehnični dostop do spletne strani ter da je jamčena stabilnost in varnost. Pravna osnova obdelave je varstvo naših legitimnih interesov. V navedenih namenih leži naš legitimen interes za obdelavo podatkov.

Čas shranjevanja.
Podatki se zbrišejo, takoj ko niso več potrebni za doseganje namena vašega dostopa. V primeru zajemanja podatkov za zagotavljanje spletne strani je to izvedeno, ko je konkretna seja zaključena. IP naslove shranjujemo 7 dni, da lahko sledimo morebitnim zlorabam.

1.2 Prenos materialov (priročniki, informacijske brošure itd.)

Če si prenesete priročnike, informacijske brošure ali druge vsebine iz naše spletne strani, potem velja poglavje 1.1.

1.3 Vzpostavitev kontakta / naročanje informacijskega materiala

Obseg obdelave.
Na naši spletni strani vam ponujamo formularje, prek katerih lahko elektronsko vzpostavite kontakt z nami, naročate informacijski material ali zahtevate brezplačno tehnično svetovanje. V tem primeru se vneseni podatki posredujejo do nas ter se obdelajo. Tukaj gre za sledeče podatke: podjetje, nagovor, ime, priimek, ulica, hišna številka, poštna številka, kraj, elektronski naslov, številka omrežne skupine, telefonska številka, informacija za kakšno ogrevalno tehniko se zanimate ter polje, kjer lahko dodate vaše komentarje. Pri zahtevi za svetovanje se namesto zanimanja za ogrevalno tehniko vnese serijska številka vašega Weishauptovega ogrevalnega sistema ter zadeva. Tukaj so sledeča polja obvezno za izpolniti: priimek/ime, ulica/poštna številka/kraj, elektronski naslov. Ko je sporočilo poslano preko kontaktnega formularja, potem so nadaljnji podatki obdelani ustrezno poglavju 1.1. Seveda lahko vzpostavite kontakt z nami tudi prek navedenega elektronskega naslova. V tem primeru so obdelani podatki, ki ste nam jih posredovali z vašim elektronskim sporočilom. Dostop do vaši podatkov imajo samo pristojne osebe znotraj organizacije Weishaupt ter zastopstva (pogodbeni distributerji).

Namen in pravna osnova.
Podatki so uporabljeni zgolj za obdelavo vašega povpraševanja znotraj organizacije Weishaupt ter zastopstva (pogodbeni distributerji). Podatki ki so predani do nas, se obdelujejo na osnovi našega legitimnega interesa. Pravna osnova za obdelavo podatkov je vaše soglasje. V navedenih namenih leži naš legitimen interes za obdelavo podatkov. Vaša zahteva se lahko obdela tudi na osnovi pripravljanja ali izvajanja pogodbenega razmerja.

Čas shranjevanja.
Podatki, navedeni v tem podpoglavju, se zbrišejo, takoj ko niso več potrebni za doseganje namena vašega dostopa. To se zgodi, ko je konkreten postopek zaključen. Postopek je zaključen, ko se vaša prošnja zaključi npr. z odgovorom na vaša vprašanja.

1.4 Piškotki (Cookies)

Obseg obdelave.
Naša spletna stran uporablja izključno tehnično potrebne piškotke. Piškotki so krajše tekstovne datoteke, katere internetni brskalnik shranjuje na vašem osebnem računalniku. Ta piškotek vsebuje niz, ki omogoča identifikacijo vašega brskalnika ob ponovnem obisku spletne strani. Nekateri elementi naše spletne strani zahtevajo od brskalnika ponovno identifikacijo ob menjavi strani. Na primer soglašanje s pogoji uporabe preden prenesete določene vsebine iz naših podatkovnih baz. Pri tem se v piškotkih shranjujejo in posredujejo sledeči podatki: jezikovne nastavitve, sprejemanje pogojev uporabe.

Namen in pravna podlaga.
Piškotke uporabljamo za namen omogočanja uporabe določenih funkcij naše spletne strani. Vstavljanje piškotkov sledi na podlagi našega legitimnega interesa, saj gre za tehnično potrebne piškotke. V tukaj opisanem namenu je naš legitimni interes.

Čas shranjevanja.
Piškotki se shranjujejo na vašem računalniku. Čas shranjevanja lahko preverite v nastavitvah piškotkov znotraj vašega brskalnika. S spremembo nastavitev v vašem brskalniku lahko prekinete ali omejite prenos piškotkov. Že shranjene piškotke lahko kadar koli izbrišete. To se lahko izvede avtomatsko, npr. ko zaprete vaš brskalnik. Če se deaktivirajo piškotki za našo spletno stran, obstaja možnost, da ne bo več mogoče uporabljati vseh funkcij na spletni strani.

2 Pravice obiskovalca

Vaše pravice so obsežno jamčene tudi iz naše strani. V nadaljnjem bomo objasnili, katere so te pravice:

2.1 Ugovor oglaševanju

Uporabo vaših podatkov za namene oglaševanja lahko kadarkoli prekličete.

2.2 Preklic privolitve

Privolitev za obdelavo osebnih podatkov lahko tudi kadarkoli prekličete.

2.3 Nadaljnje pravice

Kadar obdelujemo osebne podatke imate v okvirju pravnih predpostavk vezane na osebne podatke pravico do

• informacij, pooblastil ali brisanja, ter
• omejitve obdelave, ugovora obdelavi in prenosu podatkov.

Poleg tega imate pravico, da se pritožite pri pristojnem uradu za varstvo podatkov glede uporabe vaših osebnih podatkov.

3 Varnost

Nudimo vam možnost kodiranega prenosa podatkov, kadar nam pošiljate osebne podatke. Kodiranje je zaščita zaupnih podatkov pri izmenjavi podatkov med vami in našim spletnim strežnikom, kar prepreči zlorabo podatkov npr. s prisluškovanjem. Kot tehniko kodiranja uporabljamo TLS (Transport Layer Security). Tukaj gre za priznano in zelo razširjeno tehniko.

4 Kontakt

Odgovorni v smislu varstva podatkov osnovne uredbe:

Weishaupt d.o.o.
Teharje 1
3000 Celje
E-Mail: info @ weishaupt.si
Telefon: (03) 425 72 53
Internet: www.weishaupt.si

Če imate posebna vprašanja na temo varstvo podatkov se prosim obrnite na našo odgovorno osebo za varstvo podatkov:
E-Mail: datenschutzbeauftragter @ weishaupt.de
Vaša vprašanja bomo nemudoma obdelali ter vam javili, katere ukrepe bomo izvedli.

Up