Please select a page template in page properties.

Modernizacija ogrevanja. Prihrani energijo in emisije.

Stari ogrevalni sistem. Visoka poraba.

Če imate sistem ogrevanja, ki deluje že več kot 20 let, so vaši obratovalni stroški običajno zelo visoki. Ne zapravljajte za vzdrževanje ogrevalne naprave, ampak raje razmislite o naložbi v novo ogrevanje. Sodobni ogrevalni sistemi so učinkoviti in imajo malo izpustov, kar ne prispeva le k družinskemu proračunu, ampak dobro dene tudi okolju. Zadnji čas za posodobitev. Tukaj boste našli vse, kar morate vedeti.

Modernizacija ogrevanja. Iz tehtnih razlogov.

Za modernizacijo ogrevanja vas ne smeta prepričati le starost in učinkovitost, pač pa tudi drugi vidiki, kot so varnost, udobje in varstvo okolja:

Do 30-odstotni potencial prihranka energije in občutno znižanje stroškov ogrevanja

Nova regulacijska tehnika preprečuje nepotrebno visoko temperaturo predtoka

Sodobni kotli so bolje izolirani, zato bolje vzdržujejo toploto in zmanjšujejo rabo goriv

Solarni kolektorji lahko poleti pokrijejo potrebe po ogrevanju vode. Ogrevanje lahko ostane izključeno.

Dodatno se uporablja toplota zgorevalnih plinov, kar omogoča visok izkoristek in zmanjšanje izpustov

Večje udobje zaradi manjšega hrupa, enostavnega krmiljenja ter upravljanja prek aplikacije in spleta

Podpora ogrevanju. Dopolnitev s solarjem.Sodobna plinska ali oljna kondenzacijska tehnologija je zelo učinkovita in jo je mogoče odlično kombinirati z obnovljivo solarno tehnologijo, kar je smiselno tako z vidika gospodarnosti kot tudi okolja. Brezplačna sončna energija podpira ogrevanje in ogrevanje sanitarne vode. Ravno pri posodobitvi ogrevanja je vredno razmisliti o kombinaciji s solarnimi kolektorji.

Če se odločite za dodatno koriščenje moči sonca, lahko občutno prihranite tudi pri ogrevanju, saj številne dni Kondenzacijski sistem  sploh ne bo potreben. Drugi učinki: dejavno prispevanje k varovanju podnebja in majhna neodvisnost od dobaviteljev goriv.

Modernizacija. V štirih korakih.

Modernizacija ogrevalne naprave se izplača, zlasti z vidika razmerja med stroški in izkupičkom. S kombinacijo svetovanja in načrtovanja vašega ogrevanja s strani strokovnjaka ter ogrevalnih in solarnih sistemov Weishaupta boste hitro in najbolje pripravljeni na prihodnost.

1. korak: stopite v stik s svojim izvajalcem ogrevanja

Prvi korak pri posodobitvi ogrevanja: priskrbite si osebno svetovanje strokovnjaka. Prek našega iskalnika izvajalcev boste našli kompetentnega specializiranega partnerja družbe Weishaupt v svoji bližini.

2. korak: izberite svoj ogrevalni sistem

Skupaj s strokovnjakom za izdelke Weishaupta izberite za svojo nepremičnino ustrezen energent (plin, olje, solarna ali okoljska energija) in ogrevalni sistem (kondenzacijska tehnika, solarna toplotna energija ali toplotna črpalka) glede na ugotovljeni potencial za prihranek energije.

3. korak: izkoristite subvencije, ki so vam na voljo

Preden oddate naročilo, preverite, ali lahko zaprosite za subvencijo – v obliki denarne pomoči ali ugodnih kreditov. Pri tem vam lahko pomagamo s podatkovno bazo financiranja.

4. korak: oddaja naročila

Ko pristojni odobrijo vašo subvencijo, posodobitev ogrevanja ni več daleč. Vaša naloga je, da oddate naročilo pri izbranem izvajalcu ogrevanja, ki lahko začne s posodobitvijo vaše ogrevalne naprave.

Vaša vprašanja.Naši odgovori glede modernizacije.

Ali obstajajo subvencije za modernizacijo moje ogrevalne naprave?

Sheme subvencioniranja in kreditiranja, ki jih razpisuje Eko sklad spodbujajo prehod na ogrevalno tehniko, usmerjeno v prihodnost. Za pomoč pri načrtovanju svoje prenove ogrevanja se obrnite na izvajalca ogrevanja v svoji bližini. S svojim znanjem, praktičnimi nasveti pri načrtovanju in prilagojenimi rešitvami vam bo pomagal izpolniti vse zakonske zahteve in optimalno izkoristiti obstoječe možnosti financiranja. Dovolite, da vam svetujemo.

Kdaj je čas za posodobitev ogrevalnega sistema in ali obstaja zakonska obveznost za posodobitev?

Čas za posodobitev je, ko obstajajo na tržišču modernizirane oz. novejše naprave s takšnimi karakteristikami, da je zamenjava upravičena. Zakonska obveznost pa nastopi, ko karakteristike naprave glede izkoristkov in emisij ne izpolnjujejo več trenutno veljavnim predpisom.

Iskalnik Weishaupt partnerjev. Hitro in enostavno iskanje.

Iskalnik Weishaupt partnerjev. Hitro in enostavno iskanje.

Podružnice za Weishaupt proizvode. Hitro in enostavno iskanje.

Prosim izberite kraj.

Uporabi mojo lokacijo
Back
Rezultati iskanja Rezultat iskanja Brez rezultatov
Nalaganje rezultatov

Poiščite za Vas primerno podružnico:

Up