Please select a page template in page properties.

Plinski gorilnik Premix LowNOx WG 40 PLN

Novi plinski gorilnik Weishaupt WG 40 PLN je primeren za uporabo z zemeljskim plinom E/LL in tekočim plinom B/P ter ponuja modulacijsko razmerje moči od 60 do 700 kW. Gorilnik WG 40 PLN je serijsko opremljen z regulacijo števila vrtljajev ter visokoučinkovitim sinhronim motorjem s permanentnim magnetom, katerega učinkovitost presega vse trenutno veljavne razrede učinkovitosti za elektromotorje.

PLN pomeni Premix LowNOx – sistem, ki vnaprej pripravljeno mešanico kombinira s površinskim zgorevanjem. To zagotavlja homogeno mešanico plina in zraka ter zanesljiv vžig. Z uravnavanjem vrednosti O2 je mogoča optimizacija NOx v celotnem območju obremenitve. Bistvena prednost tega sistema zgorevanja je v tem, da je poleg uporabe v kotlih, ki so dostopni v redni prodaji, mogoča tudi uporaba v zgorevalnih komorah z bistveno slabšo geometrijo in doseganje vrednosti NOx pod 30 mg/kWh. Poleg tega gorilnik deluje izjemno tiho.

Kot vsi gorilniki podjetja Weishaupt je tudi WG 40 PLN opremljen z digitalnim krmiljenjem zgorevanja. Preizkušeni digitalni krmilnik W-FM 25 zelo natančno meri in krmili bistvene funkcije, kot so dovod goriva in zraka, razporeditev zraka in nadzor plamena. Cilj je optimizacija poteka obratovanja, kar najboljša gospodarnost in zmanjšanje emisij. Omogočena je tudi diagnostika in nadzor na daljavo. To močno poveča varnost in udobje upravljavca.

Up