Please select a page template in page properties.

Plinska kondenzacijska naprava WTC-GW 25-B, izvedba K-35P

Po uspešni uvedbi nove generacije plinskih kondenzacijskih naprav Thermo Condens WTC na trg leta 2017 družba Weishaupt zdaj svojo ponudbo razširja z dodatno napravo.

Nova stenska plinska kondenzacijska naprava WTC-GW 25-B v izvedbi K-35P ima široko območje moči gorilnika od 3 do 24 kW oz. do 29 kW pri ogrevanju sanitarne vode, ploščni toplotni prenosnik iz nerjavnega jekla, kot tudi hranilnik iz nerjavnega jekla za sanitarno vodo z vsebnostjo 35 litrov.

Preprosta in jasna montaža, zagon, delovanje in vzdrževanje ter največja učinkovitost: to so bile glavne prednostne naloge pri razvoju nove plinske kondenzacijske naprave WTC-GW 25-B K-35P. Ta nova različica naprave z majhnim hranilnikom je idealna za uporabo v manjših prostorih stanovanj ali enodružinskih hiš.

Visoka kakovost nove naprave se začne že pri ohišju. Zaradi visokokakovostne konzole in sistema za niveliranje je mogoče hranilnik sanitarne vode in kondenzacijsko napravo namestiti v najkrajšem možnem času. Mesto za uvod kablov na zadnji strani zagotavlja preprosto, čisto ožičenje, poševen pokrov naprave pa optimalno dostopnost. Elektronika (desno) je zaščitena pred škropljenjem in ločena od hidravličnega sistema in mehanskih delov (levo).

Visokozmogljiv toplotni prenosnik je izdelan iz visokokakovostne zlitine aluminija in silicija. Odlikuje ga visoka toplotna prevodnost, učinkovitost, robustnost in dolga življenjska doba. Številne revizijske odprtine omogočajo preprosto vzdrževanje naprave.

Večnamenski senzor VPT2, ki je serijsko vgrajen v kondenzacijsko napravo, stalno meri in nadzoruje volumski pretok v litrih/uro. Skupaj z obema temperaturnima tipaloma v predtoku in povratku je mogoče izmeriti trenutno toplotno moč in količino toplote. Poleg tega se tlak pri ogrevanju meri digitalno, pri nedoseganju mejne vrednosti pa se prikaže opozorilo.

Samokalibrirni sistem Weishaupt SCOT (Safety Combustion Technology) zagotavlja optimalno kakovost zgorevanja tudi pri plinih z različno sestavo. Območje modulacije pri novi napravi sega tudi do 3,2 kW (pri 50/30 °C).

Možne konfiguracije sistema so s pomočjo pomočnika za prvi zagon omejene glede na povezane sistemske sklope. Izbrati je treba le še ustrezno hidravlično varianto. Zatem se samodejno nastavijo vsi parametri in stikalni izhodi. To olajšuje prvi zagon, prihrani čas, poveča zanesljivost delovanja in preprečuje napačne nastavitve.

Weishauptov modularni sistem upravljanja energije (WEM) je univerzalno uporaben in razširljiv – tudi pri kompleksnih sistemih. Na ta način je mogoče v regulacijo vključiti do 24 ogrevalnih krogov, solarno napravo z zalogovnikom in kaskadno regulacijo.

S pomočjo serijskega LAN-vmesnika in Weishauptovega portala za upravljanje energije je mogoče novo plinsko kondenzacijsko napravo preprosto in varno upravljati in nadzirati prek interneta z računalnikom, pametnim telefonom ali tabličnim računalnikom. Končna stranka ima prek intuitivne aplikacije sodobne izvedbe vedno dostop do najpomembnejših sistemskih podatkov in lahko na primer spreminja programe ogrevanja ali temperature.

WEM-portal inštalaterju ogrevalnih naprav omogoča naslednje:

 • popoln dostop do ravni uporabnika in ravni strokovnjaka z vsemi parametri kot v sistemski napravi
 • daljinski nadzor in upravljanje vseh odobrenih sistemov
 • e-poštno obveščanje ob potrebnem vzdrževanju, opozorilih ali napaki
 • prikaz energijske bilance oziroma porabe
 • beleženje izbranih sistemskih parametrov

Zaradi usklajenega in kakovostno izoliranega vgradnega kompleta je priključitev kondenzacijske naprave in hranilnika sanitarne vode hitra in preprosta. Serijsko dobavljen estetsko oblikovan zaključek pa izboljša tudi videz. Vse sistemske komponente so lahko dostopne in jih nudi isti proizvajalec.

Toplotno izoliran 35-litrski hranilnik sanitarne vode iz nerjavnega jekla (zaporedno vezan hranilnik 2 × 17,5 litra) ima priključke za toplo sanitarno vodo, hladno vodo in cirkulacijo (opcijsko). V kondenzacijsko napravo je vgrajen ploščni toplotni prenosnik iz nerjavnega jekla s toplotno izolacijo in polnilna črpalka za hranilnik sanitarne vode z regulacijo števila vrtljajev (razred energijske učinkovitosti A).

Hkratni odvzem iz plastnega hranilnika in ploščnega toplotnega prenosnika zagotavlja visok profil porabe, natančno regulirane temperature na iztoku in zelo dobro higieno sanitarne vode. Kotel deluje v režimu kondenzacije tudi med pripravo tople sanitarne vode.

Pregled prednosti:

Profesionalno ohišje naprave

 • Kakovostno ohišje naprave s sistemom za niveliranje in uvodom za kable na hrbtni strani
 • Pokrov naprave v obliki trikotnika (optimalna dostopnost)
 • Ločitev elektronike od sistema toplotnega prenosnika          

Serijska elektronska regulacija zgorevanja (sistem SCOT)

 • Veliko modulacijsko območje
 • Kratek čas zagona
 • Zagotovljena stalna kakovost zgorevanja tudi pri nihajoči kakovosti plina
 • Tiho delovanje z dodatnimi dušilci sesalnih šumov

Celovita serijska oprema

 • Visokoučinkovit sistem toplotnega prenosnika iz zlitine aluminija in silicija
 • Popolna senzorika

Upravljanje energije Weishaupt (WEM)

 • Sistemska naprava z barvnim prikazovalnikom
 • WEM-vmesnik za internetno povezavo
 • Profesionalen kabelski priključek z barvnimi sistemskimi vtiči
 • Pomočnik za prvi zagon
 • LED-prikazovalnik delovanja kot nadzor sistema

Topla sanitarna voda prek hranilnika sanitarne vode WAS 35 Power

 • Visoka zmogljivost odjema tople sanitarne vode (profil obremenitve XL)
 • Zelo kompaktna, učinkovita toplotna izolacija (razred energijske učinkovitosti A)
 • Zelo dobra higiena vode
Up