Please select a page template in page properties.

Toplotni črpalki Splitblock® WSB (od 6 do 18 kW) in WSB Kompakt (od 6 do 10 kW)

Z novima toplotnima črpalkama® WSB in WSB Kompakt specialist za ogrevalno tehniko Weishaupt širi svojo široko ponudbo toplotnih črpalk za vir energije zrak.

Nove toplotne črpalke so na voljo v različnih velikostih z moduliranimi močmi do 6, 8, 10, 12, 15 in 18 kW (WSB) ali 6, 8 in 10 kW (WSB Kompakt). Zanesljivo delujejo do zunanje temperature -20 °C in zagotavljajo temperaturo predtoka do 60 °C. Toplotne črpalke Splitblock® WSB in WSB Kompakt so serijsko opremljene za ogrevanje in hlajenje. Zato so primerne ne le za novogradnje, temveč tudi za posodobitve.

Zunanja enota z novo privlačno obliko ima visokokakovostno ohišje, v notranjosti prevlečeno z materialom za absorpcijo zvoka v notranjosti. Ventilatorji od zunaj niso vidni. Na straneh so vdolbine za lažji transport.

Uparjalnik BlueFin ponuja veliko sprejemno površino za energijo okolice. Njegov poseben premaz zagotavlja boljšo zaščito pred korozijo, manj umazanije in optimizirano funkcijo odtaljevanja za varno delovanje pozimi.

Odvajanje kondenzata skozi natančno nameščene odprtine zagotavlja zanesljivost delovanja do -20 °C. Električno ogrevanje v predhodno nameščeni posodi za kondenzat in s tem povezana poraba električne energije nista potrebna.

Visoko učinkovit ventilator z energijsko varčnim motorjem zagotavlja veliko učinkovitost in vzdržljivost. Oblika krila je aerodinamično optimizirana za velike količine zraka.

Elektronski BiFlow ekspanzijski ventil s 490 stopnjami in elektronskim hitrim odzivom (≈ 1–2 min) dodatno zagotavlja večjo učinkovitost. To pomeni, da je za ogrevanje, hlajenje ali odtajanje potreben samo en ventil.

Inverterska tehnologija omogoča prilagajanje moči kompresorja za tiho in materialu prijazno obratovanje. Vgrajen elektronski nadzor zagotavlja večjo varnost.

Dvojni batni rotacijski kompresor zagotavlja nemoteno delovanje, hitro doseganje nastavljenih vrednosti in dolgo življenjsko dobo. Opremljen je z visokokakovostno toplotno/zvočno izolacijo.

Vgrajene so visokokakovostne priključne sponke s sistemom proti snetju kabla za hitro in mojstru prijazno električno povezavo. Električna povezava med zunanjo in notranjo enoto (hidravlična enota) je izvedena samo z dvema žicama (12 V Data).

V notranjo enoto (hidravlično enoto) so standardno vgrajene naslednje hidravlične komponente: kondenzator z difuzijsko neprepustno toplotno izolacijo, ekspanzijska posoda (18 l), varnostni ventil, odzračevanje za ogrevanje in hlajenje z vgrajenim odzračevalnim lončkom, sistem za izločevanje nečistoč, energijsko varčna obtočna črpalka za ogrevanje in hlajenje, 3-potni ventil.
Električne komponente so nameščene v notranji enoti: Drugi generator toplote za ogrevanje in pripravo sanitarne tople vode, senzor volumskega pretoka, senzorji pretoka in povratka, električna omarica z relejem, svetlobna letev LED in sistemska naprava za upravljanje z visokokakovostnim barvnim zaslonom.

Kompaktna izvedba obsega hidravlično enoto (zgoraj) in hranilnik za toplo sanitarno vodo (spodaj) v dveh ločenih pakirnih enotah. Zaradi pripravljenih kompletov sistemskih cevi je priključke hidravlične enote mogoče naročiti za zgornjo, levo ali desno stran. Hranilnik sanitarne vode WAS 165 Eco (161 l) je zelo učinkovit zaradi kompozitne toplotne izolacije (vakuumska izolacija), opremljen je s cevnim toplotnim prenosnikom velikosti 1,7 m2 in čistilno prirobnico z magnezijevo anodo. Ohišje izvedbe Kompakt zahteva le 0,36 m2 talne površine in ga je mogoče ločeno izravnati na vseh štirih nogah.

 

Up