Please select a page template in page properties.

Koristite energijo iz zraka. Toplotna črpalka Aeroblock®

Weishauptova toplotna črpalka Aeroblock® WAB

Weishauptova zrak/voda toplotna črpalka Aeroblock® WAB koristi energijo iz zunanjega zraka za ogrevanje in je serijsko opremljena za hlajenje. Toplotna črpalka se namesti zunaj stavbe in neposredno oskrbuje hišo s toplo vodo za ogrevalni krog in sanitarno vodo. Monoblok način konstrukcije združuje glavne komponente toplotne črpalke v eni napravi in prihrani prostor v stavbi.

Icon energie Prihranite energijo
Izjemen energijski izkoristek

Toplotna črpalka Aeroblock® iz enega kilovata električne energije proizvede štiri- do petkrat več energije za ogrevanje.

Prilagodljiva

Moduliran način delovanja se prilagodi toplotnim zahtevam. Povečana učinkovitost in zmanjšan hrup sta rezultat preprečevanja taktiranja pri polni obremenitvi.

Primerno za zimo

Najnižja meja zunanje temperature toplotne črpalke Aeroblock® je -22 °C. 

Naravno hladilno sredstvo

Aeroblock® obratuje z naravnim hladilnim sredstvom R290 (propan). GWP vrednost (Global Warming Potential – Potencial globalnega segrevanja) znaša 3.

icon vorteile Prednosti naprave
Prijetno tiho delovanje

Weishauptove toplotne črpalke so izjemno tihe. Zaradi zvočne izolacije in posebne oblike so kompresorji in ventilatorji komaj slišni. Moduliran način delovanja zmanjša obratovalne čase s polno močjo kot tudi hrup.

Visoke temperature

Maksimalna Temperatura predtoka  znaša 70 °C. S tem je zagotovljen visoki komfort tople vode kot tudi možnost uporabe v obstoječih zgradbah.

Funkcija hlajenja

Aeroblock® se lahko uporabi tudi za hlajenje. Ogrevalni krog talnega gretja se spremeni v hladilni krog in zniža temperaturo do meje kondenzacije. Alternativno se lahko uporabijo zračni konvektorji.

icon systemlösung Sistemska rešitev
Popolna oskrba s toploto

Toplotna črpalka zagotavlja tudi toplo vodo v hiši. Posebno elegantna rešitev predstavlja Weishauptov Kombi hranilnik (WKS). Ta hranilnik združuje v enem kompaktnem ohišju vse komponente hranilnika in povezav med toplotno črpalko, ogrevalnim krogom in porazdelitvijo sanitarne vode – skupaj z regulacijo.

Kakovostno razmišljanje

Kot vsi Weishauptovi sistemi je tudi Aeroblock® toplotna črpalka zasnovana za kakovost, učinkovitost in dolgoživost. Aluminij, legirano jeklo in visokokakovostni premaz so vidni znaki visoke kakovosti materialov toplotne črpalke.

Informacijski material. Podrobno, obsežno, zanimivo.

[Translate to Slowenisch:]  Informationsmaterial Weishaupt Magazin

Etiketa učinkovitosti za ogrevalne sisteme. Pomoč pri odločitvi.

Poznano pri hladilnikih, pralnih strojih in televizorjih: oznaka energijske učinkovitosti. Za pomoč pri nakupu ogrevalne naprave imate na voljo ErP etiketo proizvoda, ki vsebuje tehnične parametre tudi za ogrevalne sisteme.

Etiketa učinkovitosti energijskih sistemov Weishaupt

Weishaupt Aeroblock® (WAB)

Model

Tip toplotne črpalke
Razred energijske učinkovitosti ogrevanja LT
Razred energijske učinkovitosti ogrevanja HT
Energetska oznaka ogrevanja prostora
Standardna ogrevalna moč (A2/W35)¹
SCOP (W35)¹
Standardna ogrevalna moč (A7/W35)¹
COP (A7/W35)¹

Višina zunanje enote
Širina zunanje enote
Dolžina zunanje enote

Področja uporabe
Model

Tip toplotne črpalke
Razred energijske učinkovitosti ogrevanja LT
Razred energijske učinkovitosti ogrevanja HT
Energetska oznaka ogrevanja prostora
Standardna ogrevalna moč (A2/W35)¹
SCOP (W35)¹
Standardna ogrevalna moč (A7/W35)¹
COP (A7/W35)¹

Višina zunanje enote
Širina zunanje enote
Dolžina zunanje enote

Področja uporabe
WAB 8-A-RME-A

Zrak-voda Aerobloc
A+++
A++
A+++ - D
4,01 kW
4,78
4,06 kW
4,89

1 647,0 mm
1 010,0 mm
758,0 mm

Ogrevanje, Hlajenje, Segrevanje sanitarne vode
WAB 11-A-RME-A

Zrak-voda Aerobloc
A+++
A++
A+++ - D
5,23 kW
4,70
4,98 kW
4,88

1 647,0 mm
1 010,0 mm
758,0 mm

Ogrevanje, Hlajenje, Segrevanje sanitarne vode

1) DIN EN 14511

 

Zrak/voda toplotna črpalka Aeroblock® Energija od zunaj do navznoter.

Koriščenje energije zunanjega zraka za notranjost zgradbe – tiho, učinkovito in okolju prijazno.

sg ready
KEYMARK
Natürliches Kältemittel R290

Vaša vprašanja.Naši odgovori na temo toplotne črpalke.

Kako deluje toplotna črpalka?

Toplotna črpalka je ogrevalni sistem, ki črpa energijo iz okolja. Kot Viri energije  pridejo v poštev zemeljska toplota, zrak ali podtalnica. S hladilnim krogom toplotne črpalke se lahko z energijo, pridobljeno iz okolja, doseže višji temperaturni nivo, ki je primeren za ogrevanje stavbe. V idealnem primeru lahko toplotna črpalka za ogrevanje celotne stavbe iz okolja črpa do 75 % toplote. Preostalih 25 % se pridobi iz električne energije, ki jo toplotna črpalka potrebuje za stiskanje hladilnega sredstva.

Kaj pomeni COP število?

Ko je pri toplotnih črpalkah govora o koeficientu učinkovitosti (COP, Coefficient of Performance), je mišljeno grelno število, ki označuje moč toplotne črpalke v standardiziranih pogojih. Vendar pa tega števila ne gre enačiti z letnim koeficientom učinkovitosti, tj. letnim koeficientom učinkovitosti, ki se nanaša na učinkovitost celotnega sistema v posamezni zgradbi. Da bi lahko primerjali grelna števila in s tem toplotne črpalke, morajo biti osnovni pogoji enaki. Tj. standard za merjenje in razmere v času merjenja morajo biti enaki. Koeficient učinkovitosti (COP) toplotne črpalke na zrak, izmerjen pri A2/W35 (tj. pri temperaturi zraka 2 °C in ogrevanju ogrevalne vode do 35 °C) je nižji kot pri A7/W35. Primerjava ne bi bila mogoča.

Ali obstajajo državne subvencije za prehod na alternativne vire energije, npr. na solarne sisteme ali toplotne črpalke?

Da, trenutno so za ogrevanje iz obnovljivih virov energije na voljo sredstva za financiranje. V Sloveniji ureja subvencije Eko sklad. Več informacij najdete na www.ekosklad.si.

Zakaj potrebujem kalkulator hrupa?

Za določitev nivoja hrupa toplotne črpalke zrak/voda z ogrevalno močjo največ 35 kW potrebujete kalkulator hrupa nemškega Zveznega združenja za toplotne črpalke.

Najvišje Emisije  hrupa, izmerjene v db(A), so za različne kategorije območij določene v »Tehničnih navodilih za zaščito pred hrupom«. Na povsem stanovanjskih območjih je treba čez dan upoštevati omejitev 50 db(A), ponoči pa 35 dB(A). Toplotne črpalke Weishaupt za enodružinsko hišo, ki so nameščene na prostem, imajo na razdalji približno treh metrov od prostora, ki mora biti zaščiten – običajno spalnice soseda – Emisije  hrupa, še nižje od dovoljenih.

Iskalnik Weishaupt partnerjev. Hitro in enostavno iskanje.

Iskalnik Weishaupt partnerjev. Hitro in enostavno iskanje.

Podružnice za Weishaupt proizvode. Hitro in enostavno iskanje.

Prosim izberite kraj.

Uporabi mojo lokacijo
Back
Rezultati iskanja Rezultat iskanja Brez rezultatov
Nalaganje rezultatov

Poiščite za Vas primerno podružnico:

Up