Please select a page template in page properties.

Učinkovita izraba geotermalne energije. S toplotnimi črpalkami Geoblock®.

Weishauptove toplotne črpalke zemlja/voda Geoblock® WGB.

Toplotne črpalke zemlja/voda Geoblock® WGB družbe Weishaupt v tleh shranjeno energijo izkoriščajo za ogrevanje ali klimatizacijo. Vase sklenjen sistem spada med najrobustnejše, najtišje in najučinkovitejše sisteme toplotnih črpalk, in se lahko uporablja z zmogljivostmi do 14 kW.

Učinkovitost
Odličen energijski izkoristek

Weishauptova toplotna črpalka Geoblock® iz 1 kW električne energije ustvari do 5 kW ogrevalne moči. Zato se uvršča med najboljše toplotne črpalke zemlja/voda na trgu.

Fleksibilna zmogljivost

Črpalke in kompresorji se s svojim moduliranim načinom delovanja v vseh krogotokih lahko brezstopenjsko prilagodijo potrebam. Tako toplotne črpalke delujejo večinoma samo v območju delne obremenitve. To poveča učinkovitost, obratovalni stroški pa se znižajo. Območje moči glede na velikost izvedbe znaša od 1,7 do 8,6 kW oz. od 3,1 do 14,2 kW.

Inteligentna priključitev

Toplotna črpalka Geoblock® je primerna za pametno omrežje Smart Grid Ready (SG Ready). Tako je ni mogoče priključiti samo na pametno električno omrežje, temveč omogoča tudi integracijo fotovoltaičnih sistemov.

Prednosti naprave
Za vsako potrebo

Toplotne črpalke Geoblock® družbe Weishaupt so na voljo z močjo do 8 ali do 14 kW. Tako niso primerne samo za sodobne energetsko učinkovite hiše, temveč tudi za posodobitve. S temperaturo predtoka do 65 °C so primerne tako za talno oz. površinsko ogrevanje kot tudi za radiatorje, in za pripravo tople sanitarne vode ne potrebujejo električnega grelca.

Izredno tiho

Weishauptove toplotne črpalke Geoblock® WGB spadajo med najtišje toplotne črpalke zemlja/voda na trgu. Zvočno izolirano ohišje z visoko učinkovito kompozitno zvočno izolacijo med drugim pripomore tudi k temu, da je nivo hrupa enak šepetu in znaša 39 dB(A)

Tudi za hlajenje

Toplotne črpalke Geoblock® zemlja/voda družbe Weishaupt se lahko uporabljajo tako za ogrevanje kot tudi za hlajenje zgradb. S tako imenovanim pasivnim hlajenjem poleti izkoriščajo stalno nizko temperaturo tal in v sistem pošiljajo "hladno" ogrevalno vodo – ogrevalni krog postane hladilni krog.

Rokovanje
Enostavno upravljanje

Ni pomembno, ali s toplotnimi črpalkami Geoblock® upravljate prek osebnega računalnika, aplikacije za tablični računalnik ali pametni telefon, ali neposredno prek črpalke ali pa ločenega sobnega upravljalnika, je upravljanje z njimi zelo preprosto in razumljivo. Upravljalniki s svojim velikim barvnim zaslonom so opremljeni s preverjeno upravljalno enoto »pritisni in zavrti«. Aplikaciji za operacijska sistema iOS in Android sta zasnovani za preprosto in hitro upravljanje, na WEM portalu (prek brskalnika) pa so na voljo številne možnosti nastavitve.

Upravičeno za subvencijo

Weishaupt toplotne črpalke Geoblock® so v večini stanovanjskih zgradb povsem primerne za subvencioniranje. Katere subvencije pridejo v poštev v vašem primeru, si lahko ogledate v Weishauptovi podatkovni bazi za subvencije.

Vse iz ene roke

Vsa oprema, od črpalk razreda energijske učinkovitosti A do sobnega termostata, je odlično medsebojno usklajena.

Informacijski material. Podrobno, obsežno, zanimivo.

Informationsmaterial Magazin

Etiketa učinkovitosti za ogrevalne sisteme. Pomoč pri odločitvi.

Poznano pri hladilnikih, pralnih strojih in televizorjih: oznaka energijske učinkovitosti. Za pomoč pri nakupu ogrevalne naprave imate na voljo ErP etiketo proizvoda, ki vsebuje tehnične parametre tudi za ogrevalne sisteme.

Effizienzlabel Heizsysteme

Weishaupt Geoblock® toplotne črpalke (WGB)

Model

Tip toplotne črpalke
Razred energijske učinkovitosti ogrevanja LT
Razred energijske učinkovitosti ogrevanja HT
Energetska oznaka ogrevanja prostora
SCOP (W35)¹

Višina notranje enote
Širina notranje enote
Dolžina notranje enote

Področja uporabe
Model

Tip toplotne črpalke
Razred energijske učinkovitosti ogrevanja LT
Razred energijske učinkovitosti ogrevanja HT
Energetska oznaka ogrevanja prostora
SCOP (W35)¹

Višina notranje enote
Širina notranje enote
Dolžina notranje enote

Področja uporabe
WGB 8-A-MD-I

Zemlja-voda
A+++
A++
A+++ - D
5,19

1 066,0 mm
680,0 mm
752,0 mm

Ogrevanje, Segrevanje sanitarne vode

1)  skladno z DIN EN 14825

 

Weishaupt Geoblock® WGB Izredno učinkovita izraba geotermalne energije.

Weishauptove toplotne črpalke Geoblock® niso le okolju prijazne, učinkovite, tihe in trajne, ampak so tudi ogrevalni sistemi z najnižjimi tekočimi stroški.

SG Ready

  • Opremljeno za prihodnje možnosti priključitve na inteligentna električna omrežja
Opener
Znak kakovosti EHPA

  • Mednarodni znak kakovosti
  • Označuje visoko kakovostno raven toplotnih črpalk
Opener
Vse na enem mestu

  • Weishauptova toplotna črpalka in geotermalna turbo sonda geoplus®
Opener

Vaša vprašanja.Naši odgovori na temo toplotne črpalke.

Kako deluje toplotna črpalka?

Toplotna črpalka je ogrevalni sistem, ki črpa energijo iz okolja. Kot Viri energije  pridejo v poštev zemeljska toplota, zrak ali podtalnica. S hladilnim krogom toplotne črpalke se lahko z energijo, pridobljeno iz okolja, doseže višji temperaturni nivo, ki je primeren za ogrevanje stavbe. V idealnem primeru lahko toplotna črpalka za ogrevanje celotne stavbe iz okolja črpa do 75 % toplote. Preostalih 25 % se pridobi iz električne energije, ki jo toplotna črpalka potrebuje za stiskanje hladilnega sredstva.

Kaj pomeni COP število?

Ko je pri toplotnih črpalkah govora o koeficientu učinkovitosti (COP, Coefficient of Performance), je mišljeno grelno število, ki označuje moč toplotne črpalke v standardiziranih pogojih. Vendar pa tega števila ne gre enačiti z letnim koeficientom učinkovitosti, tj. letnim koeficientom učinkovitosti, ki se nanaša na učinkovitost celotnega sistema v posamezni zgradbi. Da bi lahko primerjali grelna števila in s tem toplotne črpalke, morajo biti osnovni pogoji enaki. Tj. standard za merjenje in razmere v času merjenja morajo biti enaki. Koeficient učinkovitosti (COP) toplotne črpalke na zrak, izmerjen pri A2/W35 (tj. pri temperaturi zraka 2 °C in ogrevanju ogrevalne vode do 35 °C) je nižji kot pri A7/W35. Primerjava ne bi bila mogoča.

Ali obstajajo državne subvencije za prehod na alternativne vire energije, npr. na solarne sisteme ali toplotne črpalke?

Da, trenutno so za ogrevanje iz obnovljivih virov energije na voljo sredstva za financiranje. V Sloveniji ureja subvencije Eko sklad. Več informacij najdete na www.ekosklad.si.

Zakaj potrebujem kalkulator hrupa?

Za določitev nivoja hrupa toplotne črpalke zrak/voda z ogrevalno močjo največ 35 kW potrebujete kalkulator hrupa nemškega Zveznega združenja za toplotne črpalke.

Najvišje Emisije  hrupa, izmerjene v db(A), so za različne kategorije območij določene v »Tehničnih navodilih za zaščito pred hrupom«. Na povsem stanovanjskih območjih je treba čez dan upoštevati omejitev 50 db(A), ponoči pa 35 dB(A). Toplotne črpalke Weishaupt za enodružinsko hišo, ki so nameščene na prostem, imajo na razdalji približno treh metrov od prostora, ki mora biti zaščiten – običajno spalnice soseda – Emisije  hrupa, še nižje od dovoljenih.

Iskalnik Weishaupt partnerjev. Hitro in enostavno iskanje.

Iskalnik Weishaupt partnerjev. Hitro in enostavno iskanje.

Podružnice za Weishaupt proizvode. Hitro in enostavno iskanje.

Prosim izberite kraj.

Uporabi mojo lokacijo
Back
Rezultati iskanja Rezultat iskanja Brez rezultatov
Nalaganje rezultatov

Poiščite za Vas primerno podružnico:

Up